A Walking Program® 2005-ben, Olaszországban született aerobik tudományág, amely a kardio munkára és a tónusfokozásra egyaránt alkalmas edzésprogram kialakításának ötletén alapul.

Függően az órák során vázolt profiltól, programunk a változtatható intenzitáson és a javasolt gyakorlatokon alapul, ezért lehet alacsony, közepes vagy magas hatásfokú.

Ezért alkalmas a Walking Program® fizioterápiás programokhoz, speciális programokhoz az atlétikai edzések során, és különösen a fitnesz centrumokban, így a kialakított edzés, a többszintű rendszer által a folyamatos, számos mozzanatra alapozott mozgásra összpontosít: ez megadja a lehetőséget az edzőnek, hogy hatékony, és mindenekelőtt fejlődést biztosító órákat tervezzen.

A Walking Program® az átfogó, innovatív testmozgás edzésprogramja, melyet híres sport és fitnesz szakemberek tapasztalatai hoztak létre.

Változatosságának köszönhetően a  Walking Program® könnyen elsajátítható mozgásforma bármely életkorban, megfelelve a különböző igényeknek. Valóban, sajátos tulajdonságainak köszönhetően alkalmas a jó közérzet (fitnesz, wellness) fenntartására,

bármilyen diétás program támogatására és kiegészítésére, atlétikai előkészítő és atlétikai edzések tervezésénél, a rehabilitáció elősegítésére poszttraumatikus és fizioterápiát követő kezelések során, valamint a korosodással összefüggő kóros elváltozások kivédésére.
A gyakorlatok és a zene összefonódása megnyerő, izgalmas edzésprogrammá teszi az egyszerű sétát, amely lehetővé teszi az oktató számára, hogy csoportokat képezzen, fokozva az eredményeket úgy technikailag, mint a koreográfiában. A Walking Program® a megfelelő válasz a fitnesz világában felmerülő innovációs igényekre, ez az új és forradalmi edzésmódszer, amely hatékony és vidám fizikai aktivitás lehetőségét kínálja.

A Walking Program® az egyik legkiválóbb kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a testet, a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is. Egy Walking Program® óra alatt 700-1000 kalóriát is elégethetünk.

Ez a mozgásforma méltán népszerű, hiszen kortól, nemtől, edzettségtől függetlenül bárki végezheti.

Jótékony hatásai:

 

Egy biztos, a Walking Program® tipikusan az a mozgásforma, ami izzadságban fürdéssel végződik, és az ember garantáltan úgy érzi, tett valamit az egészsége és a fittsége érdekében.

Walking Program

Walking Program